Selecteer een pagina

Veelgestelde vragen

Heb je een andere vraag, neem contact met ons op!

Wat is de campagne dare it, wear it, share it?

De campagne Dare it, Wear it, Share it wil bewustwording creëren bij jongeren tussen de 15 en 18 jaar en hen laten inzien hoe je op eenvoudige manieren samen voor een betere wereld kunnen zorgen.

Wat is jullie visie?

Wij zien dat veel jongeren niet goed begrijpen wat zij met hun online shopgedrag aanrichten. Met deze campagne willen wij bewustwording creëren en laten zien dat het niet moeilijk is om de wereld een stukje beter te maken. Op individueel niveau kan jij al verschil maken. 

Wie zijn de oprichters van deze campagne?

De campagne is opgezet door vijf studenten; Lisa, Geerke, Amber, Anne-Roos en Iris. Tijdens hun onderzoek fase kwamen zij erachter dat online shoppen een steeds groter probleem wordt voor het milieu en de mens. Hier wilden zij met elkaar wat aan doen.  

Hoe kan ik een lespakket aanvragen?

Klik hier of op de button die naar het lespakket verwijst. Hier vul je een formulier in waar je e-mailadres achter laat. Het lespakket wordt dan naar jouw e-mail gestuurd. 

Wat leren de scholieren er nu precies van?

Scholieren leren aan de hand van drie verschillen uitgangspunten;

1. Ze leren creatief omgaan met de items die ze hebben.

2. Ze leren over de consequenties van hun online shopgedrag.

3. Ze leren bewuster omgaan met aankopen die zij doen.

Mijn scholieren zijn jonger dan 15 jaar, kan het dan ook?

Natuurlijk kan dat! Je kunt nooit vroeg genoeg beginnen om na te denken over de impact van jouw shopgedrag. Voor meer informatie kun je ons een bericht sturen via de contactpagina. 

Hoe kan ik meedoen?

Super tof dat jij je wilt inzetten voor een betere wereld! Meedoen kan al door de challenges aan te gaan en dit te delen met jouw vrienden. Je kunt ons volgen op Instagram en Tik Tok om samen de uitdaging aan te gaan!

Wat voor challenges zijn er?

Er zijn verschillende challenges waaraan jij kunt meedoen, van een week challenge tot een simpele challenge. Check hier alle challenges. 

KAN IK JULLIE SPONSEREN?

Je kunt ons niet sponsoren, er zit namelijk geen financieel doel achter deze campagne. Als je samen met ons de wereld wilt verbeteren kun je altijd bij jezelf beginnen door middel van de challenge aan te gaan!

zijn er kosten verbonden aan het lespakket?

Er zijn wel kosten verbonden aan het lespakket. Het lespakket kost €75,-

Kan je het lespakket hergebruiken?

Dat kan zeker! Het is lespakket is zo ingedeeld dat het te gebruiken is voor meerdere klassen. 

Wanneer kan ik het lespakket gebruiken?

Je kunt de lessen gebruiken voor de vakken maatschappijleer, aardrijkskunde of mentoruren. Als leraar ben je geheel vrij om dit zelf in te delen.